kirstenskaarup.dk

fredag

23

august 2013

2

KOMMENTARER

jordskokkesuppe med ristede hasselnødder

Skrevet af , Posted in supper

jordskokker elsker ristede hasselnødder

En suppe med jordskokker og andre rodfrugter som kartofler og gulerødder er en dejlig cremet og varmende ret på en kold vinterdag.

 

jordskokkesuppe m ristede hasselnødder

30 g skalotteløg

4 fed hvidløg

2 spsk olivenolie

300 g jordskokker

200 g kartofler

125 g gulerod (gerne hvid eller gul)

2 tsk tørret timian

ca. 8 dl grøntsagsbouillon

evt. 1 dl sojafløde eller anden fløde

citronsaft

3 spsk hasselnødder i flager

evt. 3 spsk ærter (evt. frosne)

frisk timian

 

Hak de to slags løg og svits dem i olien til de er let gyldne.

Skær 16 skiver på langs af en lille jordskok og gem dem.

Skær alle grøntsagerne i små terninger og kom dem i gryden sammen med timian og bouillon.

Læg låg på gryden og lad suppen koge ca. 10 minutter. Afkøl den lidt og purér den i blenderen.

Hæld suppen tilbage i gryden og tilsæt evt. lidt fløde eller mere bouillon, hvis suppen er for tyk.

Smag godt til med citronsaft, salt og peber.

Svits de 16 skiver jordskok i lidt olie på panden sammen med nøddeflagerne. Jordskokker og nødder skal være let gyldne.

Du kan riste de to ting i god tid, inden suppen skal serveres.

Servér suppen portionsvis og pynt med skiverne og nødderne. Drys evt. med lidt ærter samt med lidt frisk timian.


 

Print Friendly
It's only fair to share...Share on FacebookShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestTweet about this on TwitterEmail this to someone
Share

2 Kommentarer

  1. Peter Storm

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *