januar er suppemåned – italiensk fattigmandssuppe
Skrevet af Kirsten Skaarup, Posted in hovedretter, supper
15. januar 2015
en hel italiensk middag
Denne lasagne med spinat og svampe er bloggens absolut mest populære ret. Hvis du har lyst til at lave en hel italiensk middag, er det en god idé at starte med ribollitaen nedenfor – eller måske en anden klassisk, italiensk suppe, minestrone.
Se opskriften på lasagnen her.
ny bagebog på vej
Nu er efterfølgeren af “Verdens bedste brød”, der udkom sidste år, på vej ud i butikkerne. Rigtig mange mennesker har taget den supernemme bagemetode til sig, og bogen blev nærmest revet ned af hylderne. Derfor bad forlaget mig om at lave en udvidet udgave.
“Det æltefri grydebrød” indeholder dobbelt så mange opskrifter som “Verdens bedste brød”.
Læs mere om bogen her.
januarmad: en klassiker fra Italien
fattigmandssuppe som hovedret
Denne suppe stammer så at sige fra de riges bord. Den er opstået for adskillige hundrede år siden Italien fra adelens rester, som tjenestefolkene kogte til en suppe. Man kan roligt tale om smuler fra de riges bord.
Det gør dog ikke suppen mindre interessant. Tværtimod. Her er masser af guf i form af mange slags grøntsager, bønner og grillet brød. Suppen er således velegnet som hovedret.
Læs hele historien om suppen her.
I den klassiske italienske ribollita bruges den kål, der hedder cavola nero eller sortkål. Den kål fås nu i Danmark under navnet palmekål. Jeg har brugt halvt af hvert af vores lokale grønkål og palmekål til suppen. Det er sortkålen eller palmekålen, der gør suppen meget mørk. Du kan også bruge savoykål.
ribollita – italiensk fattigmandssuppe
Se opskriften her.