kirstenskaarup.dk

onsdag

14

august 2013

0

KOMMENTARER

janssons fristelse – på dansk

Skrevet af , Posted in hovedretter

janssons fristelse – på dansk


__________________________________________________________________________________________________________________________________________

250 g løg

olivenolie

1 kg kartofler

½ kg rødbeder

1 spsk tørret timian

1 glas kapers (100 g)

2 spsk kaperseddike

2 dl soja quisine eller anden fløde

2 dl fuldkornsrasp


Hak løgene og steg dem gyldne i 3 spsk olie for rask varme.

Skær kartofler og rødbeder i meget tynde skiver. Brug gerne en ”mandolin”. Skær skiverne i strimler på 2-3 mm´s bredde.

Læg halvdelen af kartoflerne i et lavt, smurt ovnfast fad. Drys med lidt timian samt salt og peber.

Hak de grønne kapers og drys halvdelen på sammen med halvdelen af de stegte løg.

Læg et lag med rødbeder og drys de resterende kapers, løg og timian på. Drys igen med salt og peber.

Rør eddiken i fløden og dryp den over grøntsagerne.

Drys raspen på og dryp 3-4 spsk olivenolie på toppen.

Læg folie over fadet og sæt det i en 200 grader varm ovn 30 minutter. Fjern folien og bag fristelsen færdig, endnu ca. 30 minutter, til den er gylden og sprød.


tip

Jeg har tilladt mig at tilsætte timian. Det hører normalt ikke hjemme i Janssons fristelse, men det smager godt, og næste gang jeg laver retten vil jeg yderligere fordanske den ved komme 5-6 fed skivede hvidløg i.



Print Friendly, PDF & Email
It's only fair to share...Share on FacebookShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestTweet about this on TwitterEmail this to someone
Share

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *