kirstenskaarup.dk

torsdag

9

oktober 2014

0

KOMMENTARER

iransk suppe m perlebyg

Skrevet af , Posted in supper

 

Denne mættende suppe med perlebyg – og måske et klassisk iransk brød – kan spises som hovedret, hvis portionen fordobles.

 

iransk suppe m perlebyg

100 g løg

2 spsk olivenolie

100 g perlebyg (kan erstattes af parboiled speltkerner)

2 tsk gurkemeje

tørret chili efter smag

8-10 dl grøntsagsbouillon

200 g kartofler

250 g tomater

1 spsk tomatkoncentrat

200 g gulerødder

2 stilke bladselleri

1 limefrugt

4 spsk yoghurt, evt. vegansk

1 bdt persille

 

Hak løgene og svits dem i olien, til de er klare.

Vask kernerne godt og kom dem i gryden sammen med gurkemeje, chili og bouillon.

Riv kartoflerne og skær tomaterne i terninger. Tilsæt kartofler, tomater og tomatkoncentrat. Læg låg på gryden og lad suppen simre 15-20 minutter.

Skær gulerødderne i halve skiver og snit bladsellerien (gem nogle blade til pynt). Hvis du vil bevare bid i gulerødder og selleri, så tilsæt dem først de sidste 5 minutter af kogetiden. Ellers kan du tilsætte dem sammen med de øvrige grøntsager.

Bid i et par kerner og mærk om de er møre. Tilsæt mere bouillon hvis suppen er for tyk.

Smag suppen til med limesaft, salt og peber. Hak persillen og rør halvdelen i suppen. Snit de resterende blade af sellerien.

Servér suppen portionsvis. Rør yoghurten flydende med lidt vand og sæt den på suppen. Drys med persille og bladselleri.

 

Print Friendly, PDF & Email
It's only fair to share...Share on FacebookShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestTweet about this on TwitterEmail this to someone
Share

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *