kirstenskaarup.dk

torsdag

9

oktober 2014

0

KOMMENTARER

iransk suppe m perlebyg

Skrevet af , Posted in supper

 

Denne mættende suppe med perlebyg – og måske et klassisk iransk brød – kan spises som hovedret, hvis portionen fordobles.

 

iransk suppe m perlebyg

100 g løg

2 spsk olivenolie

100 g perlebyg (kan erstattes af parboiled speltkerner)

2 tsk gurkemeje

tørret chili efter smag

8-10 dl grøntsagsbouillon

200 g kartofler

250 g tomater

1 spsk tomatkoncentrat

200 g gulerødder

2 stilke bladselleri

1 limefrugt

4 spsk yoghurt, evt. vegansk

1 bdt persille

 

Hak løgene og svits dem i olien, til de er klare.

Vask kernerne godt og kom dem i gryden sammen med gurkemeje, chili og bouillon.

Riv kartoflerne og skær tomaterne i terninger. Tilsæt kartofler, tomater og tomatkoncentrat. Læg låg på gryden og lad suppen simre 15-20 minutter.

Skær gulerødderne i halve skiver og snit bladsellerien (gem nogle blade til pynt). Hvis du vil bevare bid i gulerødder og selleri, så tilsæt dem først de sidste 5 minutter af kogetiden. Ellers kan du tilsætte dem sammen med de øvrige grøntsager.

Bid i et par kerner og mærk om de er møre. Tilsæt mere bouillon hvis suppen er for tyk.

Smag suppen til med limesaft, salt og peber. Hak persillen og rør halvdelen i suppen. Snit de resterende blade af sellerien.

Servér suppen portionsvis. Rør yoghurten flydende med lidt vand og sæt den på suppen. Drys med persille og bladselleri.

 

Print Friendly
It's only fair to share...Share on FacebookShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestTweet about this on TwitterEmail this to someone
Share

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *