kirstenskaarup.dk

onsdag

24

februar 2016

4

KOMMENTARER

indiske kokosdosaer

Skrevet af , Posted in brød, tilbehør

 

pandekager på indisk

kokospandekager

Disse små dosaer, indiske pandekager, er en buttet lillebror til de større, tynde dosaer, der bruges som “omslag” til kartofler eller forskellige slags grøntsager. Og så er disse små pandekager tilsat kokos, chili og skalotteløg som ekstra smagsgivere.

Den almindelige masala dosa er klassisk morgenmad i Sydindien. Dosaer bages altid af kikærtemel og rismel, og der kan også tilsættes havregryn. Men der bruges aldrig hvedemel, og derfor er pandekagerne også velegnede for folk der ikke kan tåle gluten.

 .

kokosdosaer

50 g kikærtemel

50 g rismel

1 tsk salt

4 dl vand

10 g ristede kokoschips eller reven kokos, evt. kokosmel

1 chili eller efter smag

2 spsk reven ingefær

2 spsk hakkede skalotteløg

kokosolie til stegning

 

Rør de to slags mel og saltet sammen med vandet. Konsistensen skal være som en almindelig pandekagedej.

Smulder kokoschipsene og hak chilien. Rør begge dele i dejen sammen med ingefær og løg.

Steg 6-8 små pandekager af dejen.

.

servér pandekagerne til en indisk curryret

indisk-curryret

Print Friendly, PDF & Email
It's only fair to share...Share on FacebookShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestTweet about this on TwitterEmail this to someone
Share

4 Kommentarer

  1. Viveca
  2. mikkeline

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *