Kirstenskaarup.dk

mandag

26

august 2013

0

KOMMENTARER

indisk linseret med søde kartofler og chili

Skrevet af , Posted in hovedretter

indisk linseret med søde kartofler og chili

 

indisk gryderet med søde kartofler og chili

200 g sorte eller grønne linser

1 spsk brune sennepsfrø

100 g løg

4 fed hvidløg

½-1 chili

2 spsk olie

2-3 spsk reven ingefær

800 g søde kartofler

300 g fennikel

2 dl grøntsagsbouillon

2 dl tyk kokosmælk

1 spsk garam masala

frisk koriander eller fennikelgrønt

 

Kog linserne i rigeligt vand 15 minutter og afdryp dem. De kan evt. koges dagen i forvejen.

Rist sennepsfrøene i en tør gryde, til de ”springer”.

Hak løg, hvidløg og chili (fjern kernerne). Hæld olien i gryden og svits de tre ting, til løgene er klare. Tilsæt ingefæren.

Skær kartofler og fennikel i små terninger. Kom dem i gryden sammen med bouillonen og de forkogte linser.

Hæld bouillonen og halvdelen af kokosmælken ved. Læg låg på gryden og lad retten simre 6-7 minutter.

Kom garam masala i og smag til med salt, ingefær og garam masala.

Servér linseretten med kogte korn som fx perlebyg eller perlespelt, evt. i form af en salat – eller vælg orientalsk rissalat.

Drys med koriander eller fennikelgrønt.

 

 

Print Friendly, PDF & Email
It's only fair to share...Share on Facebook
Facebook
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Share

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.