Kirstenskaarup.dk

plantebaseret mad med masser af smag

torsdag

11

juli 2013

0

KOMMENTARER

Hans’ rygeost

Skrevet af , Posted in tilbehør

 

 

 

 

 

 

 

 

__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

 

 

 

2 l økologisk, uhomogeniseret sødmælk

1/4 l gammeldags kærnemælk

1/2 tsk salt


rygning i kuglegrill

2 håndfulde havrehalm

1 håndfuld store brændenælder



Lun mælken til 35-40 grader og bland den med kærnemælken i en skål. Lad det stå natten over til det er skilt i ostemasse og valle.

Hæld massen i en sigte som er beklædt med et klæde (stofserviet eller viskestykke), der anbringes over en skål. Sæt skålen i køleskabet et døgns tid til ostemassen er fast men stadig lidt lind.

Læg nu ostemassen over i den skål, som du vil servere den i, og pak skålen ind i stanniol på ydersiden (så den ikke sværtes af røgen, når osten ryges).

Læg halmen i en kuglegrill. Sæt skålen med rygeosten i modsatte side af halmen. Antænd halmen og læg brændenælderne ovenpå den brændende halm. Der vil nu være en kraftig røgudvikling. Læg låget på i 3-4 min. til osten er gyldenbrun på overfladen.

Fjern stanniolen og rengør skålen. Drys med almindelig kommen (ikke spidskommen) eller purløg – og brug fx osten til agurkeruller.


Print Friendly, PDF & Email
Share

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.