Kirstenskaarup.dk

torsdag

11

juli 2013

0

KOMMENTARER

Hans’ rygeost

Skrevet af , Posted in tilbehør

 

 

 

 

 

 

 

 

__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

 

 

 

2 l økologisk, uhomogeniseret sødmælk

1/4 l gammeldags kærnemælk

1/2 tsk salt


rygning i kuglegrill

2 håndfulde havrehalm

1 håndfuld store brændenælder



Lun mælken til 35-40 grader og bland den med kærnemælken i en skål. Lad det stå natten over til det er skilt i ostemasse og valle.

Hæld massen i en sigte som er beklædt med et klæde (stofserviet eller viskestykke), der anbringes over en skål. Sæt skålen i køleskabet et døgns tid til ostemassen er fast men stadig lidt lind.

Læg nu ostemassen over i den skål, som du vil servere den i, og pak skålen ind i stanniol på ydersiden (så den ikke sværtes af røgen, når osten ryges).

Læg halmen i en kuglegrill. Sæt skålen med rygeosten i modsatte side af halmen. Antænd halmen og læg brændenælderne ovenpå den brændende halm. Der vil nu være en kraftig røgudvikling. Læg låget på i 3-4 min. til osten er gyldenbrun på overfladen.

Fjern stanniolen og rengør skålen. Drys med almindelig kommen (ikke spidskommen) eller purløg – og brug fx osten til agurkeruller.


Print Friendly, PDF & Email
It's only fair to share...Share on Facebook
Facebook
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Share

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.