kirstenskaarup.dk

lørdag

11

oktober 2014

0

KOMMENTARER

gulerodssalat m krydret ingefærdressing

Skrevet af , Posted in salater

gulerodssalat-m-ingefc3a6r-1-kopi

En gulerodssalat kan serveres til næsten alt. Det er nærmest en klassiker, og her har gulerødderne fået en dressing med ingefær og spidskommen, der passer godt til de søde rosiner og rødder – og giver salaten et strejf af Østen.

 

gulerc3b8dder-zagreb

 

gulerodssalat m krydret ingefærdressing

50 g rosiner

300 g gulerødder

3 spsk sesamfrø

mynte (kan erstattes af anden krydderurt, fx koriander)

dressing:

2 spsk spidskommen

3 spsk olivenolie

2-3 spsk citronsaft

ca. 1 tsk råsukker

1-2 spsk reven ingefær

 

gulerodssalat-m-ingefc3a6rgulerodssalat-1

 

Hæld kogende vand på rosinerne og lad dem stå, mens du laver salaten.

Høvl tynde skiver af gulerødderne på langs. Brug et mandolinjern eller en tyndskræller. Læg strimlerne i vand med isterninger.

Rist sesamfrøene gyldne på en tør pande. Sæt dem til side.

Rist derefter spidskommenfrøene til dressingen, til de begynder at dufte, og stød dem let i en morter.

Rør olie, citronsaft og sukker sammen. Tilsæt ingefær og spidskommen. Smag godt til med citron, sukker, reven ingefær, salt og peber.

Afdryp gulerødderne og arrangér dem på et fad. Dryp dressingen over og drys med sesamfrø og frisk mynte eller koriander.

 

gulerodssalat-m-rosiner

Print Friendly
It's only fair to share...Share on FacebookShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestTweet about this on TwitterEmail this to someone
Share

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *