Kirstenskaarup.dk

plantebaseret mad med masser af smag

torsdag

31

august 2017

2

KOMMENTARER

gulerods- og fennikelslaw med fuldkorn – en nem salat

Skrevet af , Posted in salater

.

lækkert tilbehør til frikadeller eller postejer

Denne enkle salat er fint tilbehør til mange retter. Men den kan også nydes som frokostret. Den er lynhurtig at lave, og fennikel og gulerødder er et godt match smagsmæssigt.

.

spis den fx til squashfrikadeller

Sataten passer fint til alle slags frikadeller og bøffer, fx squashfrikadellerne ovenfor. Men den er også lækker til en postej eller paté.

.

gulerods- og fennikelslaw med fuldkorn og oliven

(4 personer)

75 g hel havre, perlespelt eller perlebyg

2-3 store gulerødder

1 fennikelknold

50 g nicoise oliven

4 spsk finthakkede, tørrede tomater

dressing:

4 spsk olivenolie

2 spsk frugteddike

1 fed hvidløg

2 tsk dijonsennep

salt, friskkværnet peber

.

Kog havren mør, ca. 20 minutter. Afdryp og afkøl den.

Høvl gulerødder og fennikel til tynde skiver på et mandolinjern. Gem det grønne fra fennikelknolden.

Bland de to grøntsager med havrekornene, oliven og tomater.

Rør olie og eddike sammen med presset hvidløg og smag godt til med sennep, salt og peber.

Hæld dressingen over salaten og vend rundt. Drys med det grønne fra fennikelknolden.

.

 

Print Friendly, PDF & Email
Share

2 Kommentarer

  1. Dorit

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.