kirstenskaarup.dk

onsdag

14

august 2013

0

KOMMENTARER

grov bønnehummus

Skrevet af , Posted in frokostretter

hummus af kidneybønner

 

grøv bønnehummus

3 dl kogte kidneybønner eller brune bønner

3 dl kogte  kikærter

olivenolie

1 økologisk citron

2-3 spsk tahin

3-4 fed hvidløg

evt. chili

evt. spidskommen

persille

 

Purér bønnerne i køkkenmaskinen sammen med ca. ½ dl olivenolie, saft af ½ citron, tahin og et lille drys salt.

Kom så meget vand ved, at maskinen kan køre. Lad pureen være temmelig grov.

Tilsæt 2 tsk reven skal af citronen samt de pressede hvidløg.

Du kan sagtens tilsætte mere olie, men det er som bekendt en fed sag. Vil du have hummussen mere cremet, så rør evt. lidt mere vand i.

Jeg ser, at nogle opskrifter tilsætter yoghurt. Det synes jeg personligt slet ikke hører hjemme i hummus.

Til gengæld kan du smage pureen til med finthakket chili (eller tørrede chiliflager) og spidskommen.

Drys med hakket persille.


Print Friendly, PDF & Email
It's only fair to share...Share on FacebookShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestTweet about this on TwitterEmail this to someone
Share

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *