kirstenskaarup.dk

onsdag

26

juni 2013

0

KOMMENTARER

grøntsagsstave med dip

Skrevet af , Posted in forretter

3 gulerødder

3 stilke bladselleri

½ agurk


½ lille blomkål


dip 1

hakkede, soltørrede tomater i olie

tomatpuré

basilikum

lidt yoghurt eller sojayoghurt


dip 2

hakkede rosiner

karry

citronsaft

lidt yoghurt eller sojayoghurt


dip 3

gurkemeje

kapers

hakket koriander

citronsaft

lidt mayonnaise eller olivenolie


dip 4

jordnøddesmør eller tahin

presset hvidløg

chiliflager

reven ingefær

hakkede jordnødder eller sesamfrø



Skær gulerødder, bladselleri og agurk i små stave.

Riv blomkålen fint. Den revne kål skal være som nyfalden sne.

Du kan vælge at lave et eller flere slags dip. På en travl dag er det klogt at holde sig til en enkelt slags. Vælg det du bedst kan lide.

Dip 1:

Rør den revne blomkål – eller en del af den – med  hakkede tomater, puré og basilikum. Rør så meget yoghurt i, at dippet bliver blødt. Smag til med salt og peber.

Dip 2:

Hak rosinerne og rør dem i den revne blomkål – eller en del af den. Tilsæt karry og citronsaft efter smag. Rør lidt yoghurt i og smag til med salt og peber.

Dip 3:

Rør lidt gurkemeje i den revne blomkål – eller en del af den. Hak lidt kapers og tilsæt dem sammen med lidt mayonnaise eller olie. Smag til med citronsaft,  salt og peber.

Dip 4:

Rør jordnøddesmørret eller tahinen blød med vand. Det skal være let flydende. Tilsæt reven blomkål og smag til med hvidløg, chiliflager, ingefær, salt og peber.

Servér en eller flere dips sammen med grøntsagsstavene.

Andre ækre dips til grøntsagerne er hummus og valnøddedip.


Print Friendly, PDF & Email
It's only fair to share...Share on FacebookShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestTweet about this on TwitterEmail this to someone
Share

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *