kirstenskaarup.dk

torsdag

13

november 2014

6

KOMMENTARER

grønkålstartar

Skrevet af , Posted in frokostretter

.

tartar med mening

grønkålstartar.2

 

Tartar består af rødt og råt kød. Det er på alle måder belastende – ikke mindst for dyrene!

Her er en dyrevenlig og bæredygtig tartar, der smager skønt og gør godt i maven.

 

grønkålstartar 

8-10 store grønkålsblade

1-2 spsk citronsaft

3 spsk olivenolie

4 æg

4 skiver fuldkornsrugbrød

2-3 spsk finthakket skalotteløg

 

Fjern de grove ribber fra grønkålen og hak den krøllede kål fint. Jeg bruger en persillehakker. Det giver en tilpas finhed.

Rør den hakkede kål med citronsaft og olivenolie. Smag til med citronsaft, salt og peber.

Kog æggene ”smilende”, ca. 6 minutter. Afkøl og pil æggene.

Sæt brødskiverne på fire tallerkener. Rist dem evt. først. Fordel den hakkede kål på rugbrødet og sæt æggene på kålen.

Åbn æggene og drys med de hakkede løg og friskkværnet peber.

 

grønkålsbladegrønkålstartar A

.

en lækker frokostmad der er svær at slå!

grønkålstartar.3

Print Friendly, PDF & Email
It's only fair to share...Share on FacebookShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestTweet about this on TwitterEmail this to someone
Share

6 Kommentarer

  1. Betina
  2. Liv
  3. Mette

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *