Kirstenskaarup.dk

plantebaseret mad med masser af smag

torsdag

22

august 2013

0

KOMMENTARER

grillet spidskål med sommersalat i pakker

Skrevet af , Posted in hovedretter

grillet spidskål med sommersalat i pakker

2 spidskål

1 bdt radiser

½ agurk

1 bdt purløg

200 g rygeost

evt. friske ærter

rapsolie

 

Del det ene spidskålshoved i fire kvarte. Tag forsigtigt 8 blade af det andet hoved.

Bring en stor gryde med vand i kog. Læg de 4 kvarte stykker i vandet og damp dem et par minutter på hver side. Afdryp dem.

Læg de løse blade i vandet og damp dem et øjeblik, til de er bløde. Afdryp dem.

Skær radiser og agurk i små terninger og rør dem i osten sammen med klippet purløg. Smag til med salt og peber.

Fordel osten i de 8 kålblade og fold dem sammen til små pakker. Bind evt. en lang stængel purløg om hver pakke (eller en strimmel porre).



Læg pakkerne i en smurt bageform, pensl dem med lidt olie og varm dem i en 180 grader varm ovn 10 minutter.

Grill imens spidskålen. Pensl stykkerne med olie og læg dem på en meget varm grillpande. Grill de to skæreflader og servér kålen portionsvis med to pakker til hver portion. Giv gerne nye, kogte kartofler til.

Se også grillet spidskål med kantareller.

Print Friendly, PDF & Email
Share

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.