Kirstenskaarup.dk

plantebaseret mad med masser af smag

torsdag

20

juni 2013

2

KOMMENTARER

grillet selleri med svampe

Skrevet af , Posted in festmad

plantebaseret festmad

Grillet selleri med svampe er dejlig gæstemad, som kan forberedes i god tid, før gæsterne kommer.

 

25 g tørrede svampe, gerne Karl Johan

1 stor selleri

olivenolie

citronsaft

50 g løg

2 fed hvidløg

200 g østershatte

300 g champignon

bredbladet persille

.

Læg de tørrede svampe i blød en times tid.

Skær sellerien i 16 tynde skiver. Skiverne skal helst være i ét stykke, ca. 3 mm tykke. Skær skrællen af skiverne.

Pensl skiverne med en blanding af olie og citronsaft og læg dem på en bageplade.

Grill skiverne, til de er gyldne på begge sider.

Hak løg og hvidløg og svits dem i 4 spsk olie et par minutter.

Skær østershattene i strimler og champignonerne i skiver. Kom dem på panden sammen med 1 spsk citronsaft og steg dem ved god varme. Smag til med salt og peber.

Retten kan forberedes hertil, dagen før den skal serveres.

Inden serveringen varmes selleriskiver og svampe i ovnen. Læg skiverne sammen fire og fire med svampene imellem.

Servér  sellerianretningen portionsvis og drys med persille. Læg gerne en sovs udenom.

.

sovs

Du kan servere en safransovs til (svits et hakket skalotteløg i lidt smør, hæld 2 dl piskefløde eller sojamælk og 1 spsk citronsaft i gryden og lad det tykne lidt. Stød et nip safrantråde med lidt salt i en morter, hæld kogende vand på og kom det i sovsen. Lad den simre lidt.

Eller blend en sovs af persille, olie, lidt fløde og tamari og dryp den uden om sellerien.

Fløde smagt til med trøffelolie er også en god mulighed.

 

Print Friendly, PDF & Email
Share

2 Kommentarer

  1. Hanne Aarup

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.