Kirstenskaarup.dk

plantebaseret mad med masser af smag

mandag

26

august 2013

9

KOMMENTARER

grillet polenta med cremekantareller

Skrevet af , Posted in hovedretter

skovbund på gyldent underlag

majs som basismad 

Polenta er basismad i Norditalien på linie med spaghetti og ris. 

Polenta laves af majsmel, der koges til en tyk grød og bredes ud på en plan flade. Polenta smager ikke af så meget i sig selv, men er en dejlig bund for forskellige stuvninger, fx disse flødekantareller.

 

grillet polenta med cremekantareller

polenta:

6 dl vand

150 g polentamel

100 g plantebaseret ost (parmesantype)

2 spsk olivenolie

 svampe:

100 g renset porre eller løg

2 fed hvidløg

2 spsk olivenolie

250 g kantareller

2 tsk tørret timian

2 spsk citronsaft

2 dl havrefløde eller anden fløde

fintsnittet lilla spidskål eller radicchiosalat

et par håndfulde små grønne blade: brøndkarse, vårsalat eller lign.

 

50 g græskarkerner

1 spsk olivenolie

 

Bring vandet i kog med 1 tsk salt i en tykbundet gryde.

Hæld majsmelet i under piskning. Lad majsgrøden simre under låg 10-15 minutter. Rør i den ind imellem. Når grøden slipper grydens kanter, er den færdig.

Riv osten og rør den i sammen med olien.

Bred polentaen ud på en plan flade beklædt med pergamentpapir.  Tykkelsen skal være ca. 1 cm. Glat polentaen helt jævn med en spatel. Lad den stivne et par timer eller til dagen efter.

Snit porre og hvidløg og svits dem i olien. Skær kantarellerne igennem, hvis de er store. Kom dem på panden sammen med timian og svits svampene et par minutter. Tilsæt citronsaften.

Hæld fløden ved og kog den lidt ind. Smag til med salt og peber.

Rist græskarkernerne i olien, til de er gyldne. Pas på: de springer! Drys med lidt salt.

Stik polentaen ud med et glas til fire cirkler med en diameter på ca. 10 cm (gem det tiloversblevne polenta og skær det i små terninger. Rist det med løg og brug det som tilbehør til en anden ret – eller brug det i en biksemad).

Steg skiverne gyldne på en grillpande – eller sæt dem under grillen i ovnen.

Servér retten portionsvis med polentaen i bunden. Læg svampene øverst og drys med lidt grønt.

Bland den snittede kål med de grønne blade – og en smule olie – og læg dem rundt om polentaen. Drys med græskarkernerne.

Servér fx en salat af perlebyg, hasselnødder, hyben og brombær til polentaretten.

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Share

9 Kommentarer

  1. Anja
      • Anja
  2. Anni
  3. Charlotte

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.