Kirstenskaarup.dk

fredag

23

august 2013

0

KOMMENTARER

græskar med fyld af perlebyg

Skrevet af , Posted in hovedretter

græskar med fyld af perlebyg

__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

 

150 g perlebyg

4 små zapallitos a ca. 300 g (diam. ca. 10 cm) – eller anden type græskar eller squash

20 g tørrede svampe (gerne Karl Johan)

100 g løg

4 fed hvidløg

4 spsk olivenolie

50 g valnødder

 250 g tomater

2 spsk friske timianblade (eller 2 tsk tørret timian)

4 spsk sojafløde eller anden fløde

4 spsk konentreret tomatpasta

 

Kog byggen i rigeligt vand 15 minutter. Afdryp den.

Skær et ”låg” af græskarrene og udhul dem. Hvis det er mest frugtkød og ikke kerner, så brug det i en suppe.

Udblød svampene 10 minutter.

Hak løg, hvidløg og svampe og svits dem i olien 5 minutter.

Hak valnødderne og tomaterne. Fjern kernerne fra tomaterne.

Rør byggen med fløde og tomatpasta. Tilsæt løg, svampe, valnødder og tomater.

Smag til med salt og peber og fordel fyldet i de fire squash. Hvis der er overskydende fyld, så servér det til græskarrene separat.

Sæt græskarrene i et ovnfast fad med lav kant og læg “lågene” på. Hæld et par cm kogende vand i fadet og sæt det i en 180 grader varm ovn.

Bag squashene ca. 35 minutter.

Servér gerne bagte kartoffelstave til samt en salat med bønner.


De fyldte græskar er klar til at komme i ovnen.



Print Friendly, PDF & Email
It's only fair to share...Share on Facebook
Facebook
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Share

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.