kirstenskaarup.dk

fredag

23

august 2013

0

KOMMENTARER

græskar med fyld af perlebyg

Skrevet af , Posted in hovedretter

græskar med fyld af perlebyg

__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

 

150 g perlebyg

4 små zapallitos a ca. 300 g (diam. ca. 10 cm) – eller anden type græskar eller squash

20 g tørrede svampe (gerne Karl Johan)

100 g løg

4 fed hvidløg

4 spsk olivenolie

50 g valnødder

 250 g tomater

2 spsk friske timianblade (eller 2 tsk tørret timian)

4 spsk sojafløde eller anden fløde

4 spsk konentreret tomatpasta

 

Kog byggen i rigeligt vand 15 minutter. Afdryp den.

Skær et ”låg” af græskarrene og udhul dem. Hvis det er mest frugtkød og ikke kerner, så brug det i en suppe.

Udblød svampene 10 minutter.

Hak løg, hvidløg og svampe og svits dem i olien 5 minutter.

Hak valnødderne og tomaterne. Fjern kernerne fra tomaterne.

Rør byggen med fløde og tomatpasta. Tilsæt løg, svampe, valnødder og tomater.

Smag til med salt og peber og fordel fyldet i de fire squash. Hvis der er overskydende fyld, så servér det til græskarrene separat.

Sæt græskarrene i et ovnfast fad med lav kant og læg “lågene” på. Hæld et par cm kogende vand i fadet og sæt det i en 180 grader varm ovn.

Bag squashene ca. 35 minutter.

Servér gerne bagte kartoffelstave til samt en salat med bønner.


De fyldte græskar er klar til at komme i ovnen.



Print Friendly, PDF & Email
It's only fair to share...Share on FacebookShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestTweet about this on TwitterEmail this to someone
Share

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *