Kirstenskaarup.dk

søndag

12

oktober 2014

0

KOMMENTARER

gedeost m hestebønner og blåbær

Skrevet af , Posted in desserter, forretter

en lille appetizer eller forret

gedeost-m-blc3a5bc3a6r
Når blåbærrene boomer, er det om at kende sin besøgelsestid. Blåbær er meget sunde, de indeholder bl.a. mange antioxidanter, og de små blåsorte bær smager skønt.

Blåbær spises mest i forbindelse med desserter, morgenmad eller i salater. Jeg har her brugt dem i en lille hapser, der faktisk kan være både en forret og en dessert. Hvis hestebønnerne udelades, kan den lille servering nemlig anvendes som en efterret.

 

blåbær-boom

blc3a5bc3a6r

 

gedeost m hestebønner og blåbær

4 store spsk blød gedeost

evt. 2 spsk yoghurt eller fløde

1 økologisk citron

100 g bælgede hestebønner (kan erstattes af edamamebønner som købes frosne i supermarkedet)

2 spsk olivenolie

1/2-1 spsk citronsaft

100 g blåbær

småbladet basilikum eller alm. basilikum

 

blåbær og bønner – et godt makkerpar

gedeost-m-blc3a5bc3a6r-2

Hestebønnerne kan erstattes af edamamebønner, som også er friske (frosne) bønner.

Rør gedeosten med 1-2 tsk reven citronskal og evt. lidt yoghurt eller fløde. Smag til med citronskal, salt og peber.

Brug hestebønnerne rå (hestebønner behøver ikke at koges som andre bønner) – eller kog bønnerne 2-3 minutter og overhæld dem med koldt vand.

Rør olie og citronsaft sammen og smag til med salt og peber. Rør 1-2 spsk småbladet basilikum i dressingen og vend bønnerne i den.

Arrangér osten i fire små skåle og fordel bønner og blåbær på osten. Drys evt. med lidt mere basilikum.

gedeost-m-hestebc3b8nner-1

Print Friendly, PDF & Email
It's only fair to share...Share on Facebook
Facebook
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Share

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.