kirstenskaarup.dk

mandag

26

august 2013

0

KOMMENTARER

garam masala – indisk krydderiblanding

Skrevet af , Posted in tilbehør

garam masala – indisk krydderiblanding

.

.

___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

.

Den indiske krydderiblanding, garam masala, er på ingen måde brændende som de thailandske currypastaer.

I modsætning til den ”våde” currypasta, der bruges meget i thailandske retter, skal den indiske ”tørre” krydderiblanding først i retten, når den er næsten færdig. 

Garam masala giver et helt specielt bidrag til retten. Næsten enhver familie i Indien har deres egen opskrift på garam masala.

Det er muligt at købe færdigblandet garam masalapulver, men man kan nemt lave sine egen blandinger.

Min blanding består af lige dele tørret knust kanal, paprika, ingefær, peber, fennikel, chili, nelliker, kardemomme, spidskommen,  laurbærblad og gurkemeje.

Bland alle krydderierne godt.

Garam masala-blandingen opbevares i et lufttæt glas.

.

Meeras masalablanding

Da jeg var på kokkeskole hos Meera i Cochin i Indien, fik jeg lov til at bringe hendes opskrift på garam masala til mine danske læsere:

 

friskmalet peber

stødt kanel

stødte nelliker

stødte kardemommefrø

stødte fennikelfrø

stødte frø af stjerneanis

 

Bland samme mængde af hvert krydderi og opbevar masalaen i et tætsluttende glas.

Stød fx 1 spsk af hvert krydderi ad gangen, da masalaen er bedst, når den er nogenlunde frisk.

.

.

.

Print Friendly, PDF & Email
It's only fair to share...Share on FacebookShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestTweet about this on TwitterEmail this to someone
Share

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *