kirstenskaarup.dk

mandag

29

juli 2013

0

KOMMENTARER

fyldte auberginer – imamen der besvimede

Skrevet af , Posted in hovedretter

imamen der besvimede af begejstring

 fyldte auberginer – imamen der besvimede

4 store auberginer

olivenolie

400 g løg

1 hvidløg

300 g tomater (evt. 1 dåse tomater)

1 bdt persille

50 g pinjekerner

 

Fjern stilkene fra auberginerne og skær dem igennem på langs. Hæld kogende bouillon i et lavt ovnfast fad.

Pensl overfladerne på auberginerne med lidt olivenolie og læg dem i fadet.

Bag auberginerne i en 200 grader varm ovn ca. 20 minutter.

Hak løgene. Del hvidløget og hak feddene.

Tag auberginerne ud af ovnen og skær rundt langs kanten, så »indmaden« kan tages ud. Skær auberginekødet og tomaterne i små terninger og svits dem sammen med løg og hvidløg i et par spsk olie 5-6 minutter.

Snit persillen og bland den i fyldet sammen med et drys salt og peber. Smag til. Evt. også med et nip sukker.

Fordel fyldet i de udhulede auberginer og drys med pinjekernerne.

Sæt auberginerne i ovnen endnu ca. 30 minutter. Læg folie over fadet, hvis kernerne bliver for mørke.

Servér en eller to salater til.

tip

Når denne ret på tyrkisk hedder “imamen der besvimede” er det, fordi en imam, der fik retten serveret, blev så begejstret for smagen, at han besvimede! Jeg synes også den er skøn – prøv selv.


Print Friendly, PDF & Email
It's only fair to share...Share on FacebookShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestTweet about this on TwitterEmail this to someone
Share

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *