kirstenskaarup.dk

lørdag

18

november 2017

4

KOMMENTARER

foccacia – italienske brød med rosmarin

Skrevet af , Posted in brød

.

et klassisk brød uden æltning

Når det regner og rusker udenfor, er det hyggeligt at lave en bage-weekend. Her er en nem opskrift på de klassiske italienske mad-brød, foccacia.

Foccacia kan deles og laves til en sandwich eller burger – men brødet kan også nydes som tilbehør til en suppe eller salat. Her er en efterårssalat, som passer fint til brødene. Salat og brød udgør tilsammen en lækker frokostret, evt. med svampe/nøddespread på brødet.

.

efterårssalat med sorte bønner, grønkål, svampe og misodressing

Denne efterårssalat er mættende med sorte bønner og svampe. Sæt de sorte bønner i blød natten over. Det kan du gøre samtidig med, at du rører dejen til brødene sammen. Den skal også stå natten (eller dagen) over, dvs ca. 8 timer.

.

glem alt om æltning

Dejen er lavet efter den metode, der kaldes grydebrød. Men man behøver ikke nødvendigvis at bage dejen i en gryde. Man kan også sagtens forme den til brød. Man skal blot lade dejen hæve i stuetemperatur ca. 8 timer.

Alle brød bagt efter grydebrødsmetoden kan fryses.

.

en klassiker med rosmarin

Hvis du, som de fleste andre, bliver vild med den nemme bagemetode, kan du finde en lang række opskrifter i min bog “Det æltefri grydebrød”. Bogen er ganske vist udsolgt, men du kan låne den på biblioteket.

.

foccacia – æltefri italienske brød

5 g gær

3 dl koldt vand

1 tsk salt

1 tsk rørsukker

100 g speltmel, gerne fuldkorns

250 g hvedemel + ekstra til æltning

olivenolie

rosmarinstilke

flagesalt

.

Rør gæren ud i vandet og tilsæt salt og sukker.

Rør speltmelet i og tilsæt så meget hvedemel at dejen bliver lidt fast, men den skal ikke kunne æltes.

Sæt dejen til hævning mindst 8 timer.

Tag dejen ud på et godt melet bord. Dejen vil være temmelig flydende nu. Fold dejen sammen en del gange med mel, således at den efterhånden kan håndteres uden at hænge i fingrene. Men den skal være glat og elastisk.

Kom en spsk olie i hæveskålen og læg dejen tilbage i skålen. Lad den efterhæve 1-2 timer.

Tril dejen til en pølse og skær den i 6 lige store dele. Tril dem til kugler og læg dem på bagepapir på en bageplade.

Sæt en plade i ovnen og varm ovnen op til 250 grader.

Tag den varme plade ud (pas på fingrene!!!) og træk bagepapiret med brødene over på den varme plade. Pres hurtigt brødene flade og tryk med en finger ned i dejen. Pensl med lidt olivenolie og drys med rosmarin og lidt flagesalt.

Sæt pladen i ovnen og bag brødene 5 minutter. Skru med til 220 grader og bag brødene, til de er gyldne, endnu 5-6 minutter.

.

 

Print Friendly, PDF & Email
It's only fair to share...Share on FacebookShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestTweet about this on TwitterEmail this to someone
Share

4 Kommentarer

  1. Dorit
  2. Dorit

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *