Kirstenskaarup.dk

lørdag

11

oktober 2014

0

KOMMENTARER

filotærte m asparges og squash

Skrevet af , Posted in hovedretter

 

Du kan bruge enten grønne eller hvide asparges til tærten – eller en blanding.

 

midsommertærte med filodej, asparges og squash

filotærte m asparges3

 

filodej

er tynd, tynd dej af hvedemel og vand. Dejen bruges især i det græske og tyrkiske køkken.

Tidligere har jeg købt frossen filodej i ruller, men den var virkelig svær at håndtere. Nu har både Irma og COOPs butikker filodej i store ark, se pakningen nedenfor. Den dej er supernem at have med at gøre.

 

filodej

filotærte m asparges

250 g grønne asparges

400 g squash

olivenolie

3 ark filodej (ca. 30 x 35 cm)

ca. 4 spsk mandelmel (kan erstattes af rasp)

1 ½ dl yoghurt

75 g blåskimmelost eller smørbar gedeost

3 store æg eller 4 små

en håndfuld krydderurter: oregano, timian, basilikum etc.

 

Skræl evt. det nederste af de grønne asparges, hvis skallen er hård (skræl hvide asparges). Skær squashen i skiver.

Læg grøntsagerne i en bageform og drys med lidt salt og peber. Vend dem i et par spsk olivenolie.

 

asparges og squash

 

Læg det første ark filodej i en bageform, ca. 24 x 28 cm, beklædt med bagepapir. Pensl dejen med olie og drys med lidt mandelmel eller rasp. Læg de to næste lag ovenpå på samme måde.

Sæt de to forme i en 180 grader varm ovn. Sæt filodejen på den øverste rist og grøntsagerne på den nederste. Tag filodejen ud af ovnen efter ca. 5 minutter. Bag grøntsagerne endnu 5 minutter.

Rør imens yoghurten med den valgte ost og pisk æggene i et ad gangen. Tilsæt et drys salt og peber samt krydderurterne (gem lidt til pynt).

Læg halvdelen af grøntsagerne i den forbagte tærtedej og hæld æggemassen over. Fordel resten af grøntsagerne øverst og sæt tærten i ovnen igen.

Bag tærten gylden, ca. 25 minutter.

Servér en kartoffelsalat til tærten.

 

Print Friendly, PDF & Email
It's only fair to share...Share on Facebook
Facebook
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Share

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.