kirstenskaarup.dk

torsdag

22

august 2013

0

KOMMENTARER

curry med svampe og kartofler

Skrevet af , Posted in hovedretter

curry med svampe og kartofler

___________________________________________________________________________________________________________________________________

100 g rødløg

4 fed hvidløg

3 spsk olivenolie

½ frisk chili eller et nip tørret

½ kg champignon

½ kg kartofler

2 spsk citronsaft

1-2 spsk reven ingefær

1 dåse hakkede tomater (eller tilsvarende friske)

ca. 1 spsk garam masala

frisk koriander


Hak løg og hvidløg og svits dem i olien 4-5 minutter.

Hak chilien (fjern kernerne).

Skær svampene i kvarte og høvl kartoflerne til ganske tynde skiver på et mandolinjern.

Tilsæt chili og svampe. Svits et par minutter. Drys med lidt salt og hæld citronsaften ved.

Kom ingefær og tomater i gryden. Tilsæt kartoflerne og læg låg på.

Lad curryen simre for svag varme ca. 20 minutter.

Tilsæt ½ spsk garam masala og smag til med salt, sukker, citronsaft og garam masala.

Servér curryen drysset med frisk koriander.

Servér kogte brune ris til samt evt. en raita.


tip

Du kan bruge karry i stedet for garam masala. Garan masala er den klassiske indiske krydderiblanding, der altid tilsættes retten sidst i tilberedningen.

Hvis du bruger karry, skal den ”brændes” af i olien i starten, inden du tilsætter løgene.



Print Friendly, PDF & Email
It's only fair to share...Share on FacebookShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestTweet about this on TwitterEmail this to someone
Share

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *