kirstenskaarup.dk

mandag

26

august 2013

0

KOMMENTARER

cremet ærtesuppe m. mynteolie

Skrevet af , Posted in supper

 

cremet ærtesuppe m. mynteolie

__________________________________________________________________________________________________________________________________________

250 g ærtebælge

ca. 8 dl grøntsagsbouillon

2 modne avocadoer

2-4 spsk citronsaft

1-2 dl sojafløde

evt. lidt tørret chili

4 radiser

ærteskud (kan udelades)

 

mynteolie:

4 spsk fintsnittet mynte

4 spsk olivenolie

 

Bælg ærterne.

Bring bouillonen i kog og hæld den over ærterne. Lad bouillonen afkøle.

Hæld bouillon og ærter i blenderen. Del avocadoerne og kom kødet i blenderen sammen med et par spsk citronsaft.

Blend suppen til den er helt glat. Tilsæt sojafløde og evt. mere bouillon, hvis suppen er for tyk.

Smag til med salt, peber, evt. chiliflager og citronsaft. Sæt suppen i køleskabet et par timer eller til næste dag.

Rør mynten med olien og et par spsk vand.

Tag suppen ud fra køleskabet i god tid, så den ikke er iskold ved serveringen.

Servér suppen portionsvis med mynteolien og drys med skiver af radiser, lidt ærter og ærteskud.



tip

Hvis du vil have suppen helt rå, så undlad af hælde den kogende bouillon over ærterne. Blend i givet suppen med kold bouillon, ærter og avocado. 

Hvis du vil servere suppen varm, så varm den kun op til lige under kogepunktet. Avocado smager bittert, hvis den koges.



vegetaropskrift, vegetarret, veganerret, veganeropskrift, kødfri ret

Print Friendly
It's only fair to share...Share on FacebookShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestTweet about this on TwitterEmail this to someone
Share

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *