Kirstenskaarup.dk

onsdag

21

august 2013

0

KOMMENTARER

Cranks osteboller

Skrevet af , Posted in brød

Cranks osteboller

15 g gær

2 ½ dl lunkent vand

200 g grahamsmel

1 tsk salt

ca. 150 g hvedemel

75 g cheddarost

yoghurt til pensling


 

Rør gæren ud i det lunkne vand og tilsæt grahamsmelet. Rør det grundigt sammen og stil skålen tildækket ved stuetemperatur ca. 8 timer.


Kom saltet i og tilsæt hvedemelet lidt ad gangen. Ælt så meget mel i, som dejen kan tage. Den skal være smidig og elastisk.

Stil dejen til hævning ½ time.

Riv osten og ælt ¾ i dejen. Rul dejen ud til et rektangel og skær 9 rektangulære ”boller” ud.


Sæt ”bollerne” på bagepapir på en bageplade og pensl dem med yoghurt.

Drys resten af osten på ”bollerne” og lad dem efterhæve endnu ½ time.


Sæt pladen i en 200 grader varm ovn og bag brødene gyldne, ca. 20 minutter.


 

tip

I forhold til den gamle opskrift i ”Cranks grønne menubog” har jeg lavet halv portion. Jeg fandt også ud af, at der skal lidt mindre hvedemel i end i den gamle opskrift.

Også bagetiden har jeg forkortet – måske på grund af forskellige ovntyper.



Print Friendly, PDF & Email
It's only fair to share...Share on Facebook
Facebook
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Share

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.