kirstenskaarup.dk

tirsdag

19

maj 2015

0

KOMMENTARER

couscous af blomkål

Skrevet af , Posted in tilbehør

 .

glutenfri couscous

blomkåls-couscous

Hvis du kan lide blomkål og/eller ikke kan tåle gluten, så prøv denne grøntsags-couscous. Den er hurtigt lavet, og blomkålen får en dejlig smag, når den rives fint som sne.

Hvis du hellere vil have en traditionel couscous med de små hvede-“perler”, så se opskriften her på couscous med tørret frugt og mandler.

 .

blomkåls-”couscous”

350 g blomkål

2 tsk tørret mynte eller 4 spsk frisk hakket

 

Riv blomkålsbuketterne fint og overhæld dem med kogende vand, lige inden ”couscousen” skal serveres.

Afdryp blomkålen efter 1 minut. Vend lidt salt og tørret eller frisk mynte i ”couscousen”.

 

couscous til nordafrikansk mad

tagine-med-fennikel.2

Traditionelt spises couscus til gryderetter i Marokko, Tunesien og andre nordafrikanske lande.

Her er det en tagine med fennikel, bønner og oliven. Men du kan spise couscous som tilbehør til mange andre retter.

 

drys gerne med dukkah

dukkah

Dukkah er en herlig blanding af hakkede nødder, mandler, krydderier og krydderurter, som også stammer fra Nordafrika. Hvis du laver dukkah får du både ekstra velsmag til retten og ekstra vitaminer og mineraler til kroppen.

 

Hvis du vil printe opskriften ud, så klik på save/share nedenfor. Her kan du trykke på “print friendly” og printe ud uden billederne.

 

Print Friendly, PDF & Email
It's only fair to share...Share on FacebookShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestTweet about this on TwitterEmail this to someone
Share

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *