kirstenskaarup.dk

torsdag

9

oktober 2014

0

KOMMENTARER

chilistærk tomatsuppe m abrikoser og selleri

Skrevet af , Posted in hovedretter

 

Denne suppe smager skønt af Nordafrika. Her mødes den syrlige tomat med den stærke chili, den søde abrikos og den friske mynte.

Vær forberedt på, at vennerne vil bede om opskriften!

 

bladsellerien køres hjem i Marrakech

 

chilistærk tomatsuppe m abrikoser og selleri

100 g løg

4 fed hvidløg

1-2 chili efter smag

4 spsk olivenolie

3-4 stilke bladselleri

250 g tomater

100 g tørrede abrikoser

8-9 dl grøntsagsbouillon (Herbamare)

50 g trådnudler eller anden helt tynd pasta

5 spsk snittet mynte

citronsaft

 

Hak løg, hvidløg og chili (fjern kernerne). Svits de tre ting i olien, til løgene er klare.

Snit sellerien i tynde skiver. Skær tomater og abrikoser i små terninger.

Kom selleri, tomater og abrikoser i gryden sammen med bouillonen.

Lad suppen simre under låg 5 minutter. Tilsæt pastaen og kog suppen endnu 5-6 minutter. Snit mynten og lad den koge med.

Smag suppen til med chili, citronsaft, salt og peber – og måske et nip sukker.

 

Print Friendly
It's only fair to share...Share on FacebookShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestTweet about this on TwitterEmail this to someone
Share

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *