Kirstenskaarup.dk

plantebaseret mad med masser af smag

søndag

14

juli 2013

0

KOMMENTARER

bruschetta

Skrevet af , Posted in forretter, frokostretter

bruschetta med lækkert på toppen

Rist tre små skiver godt surdejsbrød pr. person.

Rør 1/2 dl olivenolie med 2 fed presset hvidløg og smør det på brødskiverne.

Fordel svampecremen, de flåede peberfrugter og de hakkede tomater på brødene og servér straks.

På fotoet er svampecremen pyntet med et ramsløgblad. Det fås kun om foråret, så brug et andet smukt, grønt blad på andre tider af året.


flåede peberfrugter til bruschetta

3 peberfrugter (rød, gul og grøn)

2 spsk olivenolie

citronsaft

2 spsk hakkede kapers

1 tsk frisk timian

 

Hold peberfrugterne over en gasflamme og ”grill” dem, til skindet er sort og bobler op.

Kom dem i en plasticpose og lade dem afkøle.

Flå peberfrugterne og fjern alle kernerne. Skær frugterne i strimler.

Hæld olien plus et par tsk citronsaft ved. Drys med salt og peber og vend de hakkede kapers og timian i.


tip

Du kan også lægge peberfrugterne under grillen. Vend frugterne til de bobler op og bliver mørke på alle sider.

Hvis du griller i ovnen bliver frugterne mere bløde, end hvis du holder dem over et gasblus.

 

tomater til bruschetta

4 faste, solmodne tomater

2 spsk olivenolie

et bdt purløg (evt. basilikum)

 

Skær tomaterne i terninger (fjern kernerne). Vend olivenolie og et drys salt og peber i tomaterne. Smag til, måske skal der et nip sukker i også.

Klip purløgene  og vend dem i tomaterne lige før, du lægger dem på brødet.



Print Friendly, PDF & Email
Share

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.