kirstenskaarup.dk

tirsdag

7

oktober 2014

0

KOMMENTARER

brrøndkarsesuppe m rosenpeber

Skrevet af , Posted in supper

 

Brøndkarse er en dejlig krydret urt med en let nøddesmag – og så er den fuld af C-vitaminer.

Jeg fandt en stor pose økologisk brøndkarse i Irma, og det blev til denne dejlige milde og delikate suppe, som kan spises kold om sommeren.

 

brøndkarsesuppe m rosenpeber

50 g skalotteløg

200 g renset porre

3 spsk olivenolie

150 g kartofler

6-7 dl grøntsagsbouillon (Herbamare + vand)

1 stor potte brøndkarse

ca. 2 dl sojafløde eller anden fløde

citronsaft

1 spsk knust rosenpeber

 

Hak løgene og snit porren. Svits de to ting i olien, til porrerne er bløde.

Skær kartoflerne i små terninger og kom dem i gryden sammen med bouillonen.

Kog suppen under låg ca. 10 minutter.

Snit det meste af brøndkarsen (gem lidt til pynt) og kom det i suppen. Lad den koge op og derefter afkøle lidt.

Blend suppen og hæld den tilbage i gryden. Tilsæt fløden og det meste af rosenpeberen. Smag til med salt og citronsaft.

Varm suppen igennem og servér den portionsvis med lidt brøndkarse og rosenpeber på toppen.

 

brøndkarsesuppe.3

 

Print Friendly
It's only fair to share...Share on FacebookShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestTweet about this on TwitterEmail this to someone
Share

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *