kirstenskaarup.dk

torsdag

22

august 2013

0

KOMMENTARER

brændende kærlighed

Skrevet af , Posted in hovedretter

klassiker i nyt format

 

brændende kærlighed

4 tørrede shiitakesvampe

250 g tofu

marinade:

½ dl tamari

2 spsk ristet sesamolie

2 tsk røget paprika

kartoffelmos:

1 kg kartofler

evt. 2 fed hvidløg

3-4 spsk olivenolie

1 bdt persille

 

250 g løg

3 spsk olivenolie


 

Marinér svampe og tofu dagen før, du vil lave retten.

Sæt svampene i blød i vand der dækker en times tid.

Skær svampene i små terninger (fjern stokkene).

Læg tofuen i pres nogle timer og skær den i små terninger (se om behandling af tofu her).

Rør en dressing af tamari, sesamolie og paprika. Hæld dressingen over tofu og svampe og vend godt rundt. Tilsæt evt. også en smule af udblødningsvandet fra svampene.

Stil tofu og svampe tildækket til næste dag. Vend rundt i skålen en gang imellem.

Skræl kartoflerne og skær dem i terninger. Kog dem møre i vand uden salt 10-15 minutter. Afdryp kartoflerne (gem kogevandet) og mos dem.

Varm kartoffelmosen op i en gryde. Tilsæt evt. presset hvidløg samt olivenolie. Kom så meget af kogevandet fra kartoflerne i mosen, at den bliver tilpas lind.

Hak løgene og svits dem i olien til de er klare. Tilsæt tofu og svampe og steg de tre ting, til de er gyldne.

Servér kartoffelmosen med de ristede svampe og tofu – og drys med hakket persille.


tip

Hvis du bruger røget tofu, behøver du ikke at marinere tofu og svampe.

 


Print Friendly
It's only fair to share...Share on FacebookShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestTweet about this on TwitterEmail this to someone
Share

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *