Kirstenskaarup.dk

torsdag

11

juli 2013

0

KOMMENTARER

bønnefrikadeller

Skrevet af , Posted in hovedretter

her hjælper kun bønner

bønnefrikadeller

1/2 l kogte kidney- eller andre bønner

2 æg

70 g løg

4 spsk majsmel

2-4 spsk rasp

4 spsk finthakkede nødder (fx hasselnødder, cashewnødder, mandler etc.)

4 spsk hakkede friske krydderurter,

fx salvie og/eller timian

evt. 1 spsk finthakket hvidløg

olivenolie


Kom bønnerne i køkkenmaskinen og purér dem groft. Tilsæt æggene og kør maskinen endnu et øjeblik. Hvis du ønsker bønnefarsen lidt grovere, så mos bønnerne med en stavblender.

Kom bønnemassen i en skål og rør den med finthakket løg, et par tsk salt, majsmel, rasp, 2-4 spsk vand, nødder, krydderurter og evt. hvidløg.

Lad farsen hvile en halv times tid.

Steg 18-20 små frikadeller af farsen i godt varm olie – eller bag dem i en 200 grader varm ovn ca. 20 minutter. Vend dem efter 10 minutter.

Servér fx de bagte løg til frikadellerne – samt kogte kartofler og en salat.

tip

Hvis du ikke har frosne bønner liggende i fryseren, kan du i en snæver vending bruge bønner fra dåse.


Print Friendly, PDF & Email
It's only fair to share...Share on Facebook
Facebook
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Share

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.