kirstenskaarup.dk

torsdag

11

juli 2013

0

KOMMENTARER

bønnefrikadeller

Skrevet af , Posted in hovedretter

her hjælper kun bønner

bønnefrikadeller

1/2 l kogte kidney- eller andre bønner

2 æg

70 g løg

4 spsk majsmel

2-4 spsk rasp

4 spsk finthakkede nødder (fx hasselnødder, cashewnødder, mandler etc.)

4 spsk hakkede friske krydderurter,

fx salvie og/eller timian

evt. 1 spsk finthakket hvidløg

olivenolie


Kom bønnerne i køkkenmaskinen og purér dem groft. Tilsæt æggene og kør maskinen endnu et øjeblik. Hvis du ønsker bønnefarsen lidt grovere, så mos bønnerne med en stavblender.

Kom bønnemassen i en skål og rør den med finthakket løg, et par tsk salt, majsmel, rasp, 2-4 spsk vand, nødder, krydderurter og evt. hvidløg.

Lad farsen hvile en halv times tid.

Steg 18-20 små frikadeller af farsen i godt varm olie – eller bag dem i en 200 grader varm ovn ca. 20 minutter. Vend dem efter 10 minutter.

Servér fx de bagte løg til frikadellerne – samt kogte kartofler og en salat.

tip

Hvis du ikke har frosne bønner liggende i fryseren, kan du i en snæver vending bruge bønner fra dåse.


Print Friendly, PDF & Email
It's only fair to share...Share on FacebookShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestTweet about this on TwitterEmail this to someone
Share

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *