kirstenskaarup.dk

tirsdag

27

august 2013

0

KOMMENTARER

bondebrød med kartofler

Skrevet af , Posted in brød

bondebrød med kartofler

kartoffelbrød.4

__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

200 g kartofler

10 g gær

3 dl lunkent vand

2 tsk salt

½ tsk råsukker

½ dl olivenolie

250 g fuldkornsemmer- og speltmel

ca. 225 g hvedemel

 

Kog kartoflerne møre, afkøl og pil dem. Riv kartoflerne på et rivejern.

 Rør gæren ud i det lunkne vand og tilsæt salt, sukker, olie og emmer-speltmel.

Rør de revne kartofler i og tilsæt hvedemelet lidt ad gangen.

 Ælt så meget hvedemel i, som dejen kan tage, og ælt den grundigt igennem.

Lad dejen hæve tildækket et par timer.

Ælt dejen igennem igen og læg den i en godt melet hævekurv eller i en smurt bageform.

Lad brødet hæve endnu en times tid. Vend brødet ud på et stykke bagepapir på en bageplade, hvis det er hævet i en kurv.

 Sæt brødet i en 200 grader varm ovn og bag det ca. 35 minutter.

___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

kartoffelbrød

kartofflbrød.1

__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

kartoffelbrød.3

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Print Friendly, PDF & Email
It's only fair to share...Share on FacebookShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestTweet about this on TwitterEmail this to someone
Share

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *