kirstenskaarup.dk

torsdag

20

juni 2013

0

KOMMENTARER

blinis – små boghvedepandekager

Skrevet af , Posted in forretter

blinis m lækkert på toppen

blinis

2  dl mælk, kaffefløde eller sojamælk

1/2 tsk gær

1/2 tsk sukker

1 tsk salt

1 spsk olie + ekstra til stegning

25 g hvedemel

ca. 150 g boghvedemel

2 æg

 

Varm væden op, til den er »lillefingervarm«. Rør gæren ud i den lune væde og tilsæt sukker, salt og olie.

Rør hvedemelet i og derefter – lidt ad gangen – boghvedemelet. Dejen må ikke blive for fast.

Rør æggeblommerne i en ad gangen. Sæt dejen til hævning et lunt sted 1/2-1 time.

Pisk æggehviderne stive og vend dem forsigtigt i dejen.

Steg ca. 12 små runde, buttede pandekager af dejen. Diameteren skal være 6-8 cm.

For at give de små pandekager karakter, skal de have noget syrligt eller stærkt smagende på toppen.

Blinis kan fx serveres med en blanding af hakkede artiskokhjerter og soltørrede tomater i olivenolie – eller en spsk afdryppet fåreyoghurt rørt med hvidløg, hakkede friske tomater, hakkede kapers og basilikum – eller en spsk cremèfraiche rørt med grøn pesto  og hakkede oliven.

En anden mulighed er hakkede corniconer og krydderurter rørt med crèmefraiche. Du kan også lægge en spsk guacamole, se nedenfor, på hver blini.

Eller brug en blanding af stegte løg og hvidløg, udblødte, hakkede shiitakesvampe og hakkede kapers, smagt til med basilikum eller mynte. Servér gerne tre blinis pr. person med tre forskellig slags »fyld« på toppen.

Se flere forslag til blinis her.

 

tip til “topping”

Guacamole er mosede avocadoer, der er fast tilbehør til bønner og tortillas i Sydamerika. 

Mos kødet af et par avocadoer groft med en gaffel. Hak et par tomater (fjern kernerne) og rør dem i. Smag til med citron- eller limesaft samt salt og peber.

Du kan også tilsætte presset hvidløg, spidskommen og/eller chili til guacamolen.

For nylig har jeg fundet “kaviar” fremstillet af tang: cavi-art. Den fås i rød og sort og med forskellig smag som chili, wasabi etc. Cvi-art købes i små glas. Denne “kaviar” er også festlig pynt oven på en klat creme fraiche.

Læs mere om cavi-art her.

 

Print Friendly
It's only fair to share...Share on FacebookShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestTweet about this on TwitterEmail this to someone
Share

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *