kirstenskaarup.dk

tirsdag

27

august 2013

0

KOMMENTARER

bagte “roset”kartofler

Skrevet af , Posted in tilbehør

bagte “roset”kartofler

kartoffelkage.1____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________ 

1 kg gamle kartofler

50 g skalotteløg

6 fed hvidløg

olivenolie

frisk rosmarin

 .

Skrub kartoflerne helt rene, men skræl dem ikke.

Høvl kartoflerne til ca. 2 mm tynde skiver på et mandolinjern.

Skær skalotteløg og hvidløg i skiver.

Læg kartoflerne i lag i et pænt mønster i en smurt bageform. Læg løg og hvidløg mellem hvert lag og drys med salt og peber.

Pres ”kagen” sammen med en spatel og pensl overfladen med olie.

Bag kartoflerne i en 190 grader varm ovn 25-30 minutter. Læg folie over formen, hvis kartoflerne bliver for mørke.

Lad formen stå endnu 10 minutter i ovnen, efter at den er slukket.

Drys med fintklippet rosmarin.

 .

tip

Dette tilbehør af kartofler er en lækker måde at anvende de sidste gamle kartofler på.

Kartoffel”kagen” kan spises varm eller kold.

.

kartoffelkage.4

_______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Print Friendly
It's only fair to share...Share on FacebookShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestTweet about this on TwitterEmail this to someone
Share

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *