kirstenskaarup.dk

tirsdag

7

oktober 2014

0

KOMMENTARER

bagte linser m glaskål og tørrede tomater

Skrevet af , Posted in hovedretter

 

fast og nobret kål

Glaskål har man ikke set meget til i nogle år. Nu er de imidlertid fremme igen, og de er værd at bruge – sprøde og milde som de er.

I denne ret følges de med den grønne romescokål, som er forholdsvis ny på det danske marked. Den smager i retning af som blomkål, men er lidt mere fornem!

De tørrede tomater, som runder smagen af, skal helst være i olie. Eller du kan selv ovntørre dem, se opskriften her.

Som proteinkilde har jeg valgt de sorte belugalinser, men du kan også vælge de grønne puylinser – eller sågar bønner eller kikærter.

 

glaskål

grøn blomkål

 

200 g sorte belugalinser

150 g skalotteløg, gerne de aflange

olivenolie

2 glaskål (ca. 600 g), kan erstattes af majroer

300 g romescokål

6 fed hvidløg

10-12 halve, tørrede tomater i olie

4 dl grøntsagsbouillon (vand + Herbamare bouillon)

1 spsk spidskommenfrø

 

Kog linserne i dobbelt mængde vand 10 minutter. Afdryp dem.

Skær løgene i kvarte og læg dem i det fad, du vil bruge til retten. Pensl løgene med olie og sæt dem i en 225 grader varm ovn, indtil de er gyldne, 8-10 minutter.

Skær glaskålen i både og del romescokålen i små stykker. Skær hvidløgene igennem.

Tag skalotteløgene op af fadet.

Bred de halvkogte linser ud i fadet og læg bådene af glaskål på linserne. Fordel romescokål, skalotteløg, hvidløg og tomater udenom.

Hæld kogende bouillon i fadet og drys med spidskommenfrø, salt og peber.

Dæk fadet med folie og bag retten færdig i en 225 grader varm ovn ca. 25 minutter.

 

 

linsefad m glaskål 4

Print Friendly
It's only fair to share...Share on FacebookShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestTweet about this on TwitterEmail this to someone
Share

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *