Kirstenskaarup.dk

tirsdag

7

oktober 2014

0

KOMMENTARER

bagte linser m glaskål og tørrede tomater

Skrevet af , Posted in hovedretter

 

fast og nobret kål

Glaskål har man ikke set meget til i nogle år. Nu er de imidlertid fremme igen, og de er værd at bruge – sprøde og milde som de er.

I denne ret følges de med den grønne romescokål, som er forholdsvis ny på det danske marked. Den smager i retning af som blomkål, men er lidt mere fornem!

De tørrede tomater, som runder smagen af, skal helst være i olie. Eller du kan selv ovntørre dem, se opskriften her.

Som proteinkilde har jeg valgt de sorte belugalinser, men du kan også vælge de grønne puylinser – eller sågar bønner eller kikærter.

 

glaskål

grøn blomkål

 

200 g sorte belugalinser

150 g skalotteløg, gerne de aflange

olivenolie

2 glaskål (ca. 600 g), kan erstattes af majroer

300 g romescokål

6 fed hvidløg

10-12 halve, tørrede tomater i olie

4 dl grøntsagsbouillon (vand + Herbamare bouillon)

1 spsk spidskommenfrø

 

Kog linserne i dobbelt mængde vand 10 minutter. Afdryp dem.

Skær løgene i kvarte og læg dem i det fad, du vil bruge til retten. Pensl løgene med olie og sæt dem i en 225 grader varm ovn, indtil de er gyldne, 8-10 minutter.

Skær glaskålen i både og del romescokålen i små stykker. Skær hvidløgene igennem.

Tag skalotteløgene op af fadet.

Bred de halvkogte linser ud i fadet og læg bådene af glaskål på linserne. Fordel romescokål, skalotteløg, hvidløg og tomater udenom.

Hæld kogende bouillon i fadet og drys med spidskommenfrø, salt og peber.

Dæk fadet med folie og bag retten færdig i en 225 grader varm ovn ca. 25 minutter.

 

 

linsefad m glaskål 4

Print Friendly, PDF & Email
It's only fair to share...Share on Facebook
Facebook
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Share

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.