Kirstenskaarup.dk

plantebaseret mad med masser af smag

lørdag

18

juni 2016

4

KOMMENTARER

aspargessuppe

Skrevet af , Posted in supper

.

19. juni 2016.

.

godt nyt fra udlandet

2683_Powerfood_Cover_LoRes

.grydebrød forside

 

I dag er jeg rigtig glad for at kunne fortælle, at der også er bud efter mine bøger i udlandet.

Min seneste udgivelse: “Powerfood revolutionen” er netop solgt til udgivelse i Tyskland. Og det svenske forlag, der udgav “Det æltefri grydebrød” for et par måneder siden, har lige bestilt et nyt oplag på 5.000 eksemplarer. Bagebogen er desuden udgivet i Norge og Tyskland.

Det er så hyggeligt, når danske bøger også kan begå sig i udlandet.

 


 

 

18. juni 2016

.

grib smagen inden Sct. Hans

asparges Vibeke 1

Nu lakker det mod enden for de lækre asparges. De dejlige skud bør ikke stikkes efter Sct. Hans, for at planten kan få ro og samle kræfter til næste forår.

Sæsonen er kort, men jeg håber, du har nydt asparges i alle mulige former for serveringer her i forsommeren: rå eller letkogte, grillede eller bagte, i en risotto, en paté eller i en tærte, i salater eller i supper.

Hvis du endnu har en lækker aspargessuppe til gode, kan jeg anbefale denne hurtige suppe, som kan nydes varm eller kold.

aspargessuppe.2

suppe med grønne asparges

50 g skalotteløg

4 fed hvidløg

2 spsk kokos- eller olivenolie

1/2 kg grønne asparges

150 g kartofler

ca. 8 dl grøntsagsbouillon (evt. indkogte skræller)

2 tsk tørret timian

ca. 2 dl havre-, mandel- eller anden fløde

citronsaft

frisk timian

 

aspargessuppe

Hak løg og hvidløg. Svits dem i olien til løgene er klare.

Skær hovederne af aspargesene og skær resten af stænglerne i små stykker. Hvis det nederste stykke er træet, skrælles det.

Skær kartoflerne i små terninger.

Hæld bouillonen i gryden og bring den i kog. Kom asparges, kartofler og timian i gryden.

Kog suppen under låg ca. 10 minutter. Sluk for varmen og lad suppen afkøle et kvarters tid.

Purér suppen og hæld den tilbage i gryden. Tilsæt de fleste af aspargeshovederne og fløde efter behov. Bring suppen til kogepunktet og smag den godt til med salt, peber og citronsaft. Måske skal smagen også lige rundes af med et lille drys sukker.

Servér suppen portionsvis pyntet med lidt frisk timian og resten af aspargeshovederne.

 

aspargessuppe.1

 

Print Friendly, PDF & Email
Share

4 Kommentarer

  1. Merete

Skriv et svar til Kirsten Skaarup Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.