kirstenskaarup.dk

fredag

10

oktober 2014

0

KOMMENTARER

asparges m radiser, ærter og pestodressing

Skrevet af , Posted in forretter

 .

min – næsten – yndlingsret med asparges

asparges m pesto

De let dampede asparges bliver en helt speciel lækkerbid med pestoen af ramsløg. Radiser, ærter, avocado og dild er også med til at give velsmag til retten.

 

brug ramsløg i sæsonen

ramsløg 1

Ramsløgene har heldigvis sæson samtidig med de danske asparges. Jeg har lavet en pesto af ramsløg til denne ret. Men er det slut med ramsløgene, kan du bruge basilikumblade eller andre krydderurter.

 

asparges-hvideaspargessalat


asparges m radiser, ærter og pestodressing

400 g asparges

1 bdt radiser

1 avocado

100 g bælgede ærter

1 bdt dild

dressing:

½ dl mayonnaise, evt. vegansk

1 dl yoghurt, evt. sojayoghurt

ca. 1 dl pesto af ramsløg eller basilikum

 

uuuhhhmmm .. tykke, sprøde danske asparges

Hvide asparges skal skrælles og koges i vand tilsat lidt sukker. Kog endelig ikke stænglerne for meget, blot 2-4 minutter, afhængig af tykkelsen.

 

asparges.b kopi

Skræl aspargesene, hvis du har valgt de hvide. Kog aspargesene 2-4 minutter afhængig af tykkelsen. Afdryp dem.

Høvl radiserne til papirtynde skiver. Brug gerne et mandolinjern. Læg skiverne i isvand.

Skær avocadoen i så terninger.

Rør mayonnaise og yoghurt sammen med den valgte pesto. Smag godt til med salt og peber. Rør dressingen sammen før du koger aspargesene, hvis du vil servere dem varme.

Arrangér aspargesene på et fad og fordel dressingen tværs over rødderne. Drys med radiser, avocado, ærter og klippet dild.

 

Print Friendly, PDF & Email
It's only fair to share...Share on FacebookShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestTweet about this on TwitterEmail this to someone
Share

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *