kirstenskaarup.dk

mandag

2

juni 2014

0

KOMMENTARER

ærtesuppe med pærer, ingefær og kardemomme

Skrevet af , Posted in supper

.

sommerens skønneste suppe

ærtesuppe.1 kopiærter i fadærtepæresuppe

ærtesuppe med pærer, ingefær og kardemomme

4 spsk ingefær snittet i fine strimler

olivenolie

50 g skalotteløg

5-6 kardemommekapsler

2 pærer

200 g bælgede ærter, evt. frosne

ca. 8 dl grøntsagsbouillon (vand og Herbamarepasta)

citronsaft

evt. lidt plantefløde

et par myntestilke

.

Svits ingefærstrimlerne gyldne i 1/2 spsk olie og sæt dem til side.

Tag frøene ud af kardemommekapslerne og stød dem i en morter.

Hak løgene og svits dem i 2 spsk olie sammen med kardemommen.

Skær pærerne i terninger og kom dem i gryden sammen med ærterne (gem 4 spsk) og bouillon. Læg låg på gryden og kog suppen 10 minutter.

Purér suppen i blenderen og smag den til med salt, peber og citronsaft. Du kan også tilsætte lidt reven ingefær.

Servér suppen portionsvis. Sæt evt. 1 spsk fløde i hver portion og læg lidt af den svitsede ingefær på toppen sammen med de rå ærter.

Læg mynteblade på og servér.

 

Print Friendly, PDF & Email
Share

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.