kirstenskaarup.dk

mandag

2

juni 2014

0

KOMMENTARER

ærtesuppe med pærer, ingefær og kardemomme

Skrevet af , Posted in supper

ærtesuppe.1 kopiærter i fadærtepæresuppe

ærtesuppe med pærer, ingefær og kardemomme

4 spsk ingefær snittet i fine strimler

olivenolie

50 g skalotteløg

6-8 kardemommekapsler

2 pærer

200 g bælgede ærter, evt. frosne

ca. 8 dl grøntsagsbouillon (vand og Herbamarepasta)

citronsaft

evt. lidt sojafløde eller piskefløde

et par myntestilke

Svits ingefæren gylden i 1/2 spsk olie og sæt den til side. Tag frøene ud af kardemommekapslerne og stød dem i en morter. Hak løgene og svits dem i 2 spsk olie sammen med kardemommen. Skær pærerne i terninger og kom dem i gryden sammen med ærterne (gem 4 spsk) og bouillon. Læg låg på gryden og kog suppen 10 minutter. Purér suppen i blenderen og smag den til med salt, peber og citronsaft. Du kan også tilsætte lidt reven ingefær. Servér suppen portionsvis. Sæt evt. 1 spsk fløde i hver portion og læg lidt af den svitsede ingefær på toppen sammen med de rå ærter. Læg mynteblade på og servér.

 

Print Friendly, PDF & Email
It's only fair to share...Share on FacebookShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestTweet about this on TwitterEmail this to someone
Share

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *