kirstenskaarup.dk

tirsdag

27

august 2013

0

KOMMENTARER

ærtepuré

Skrevet af , Posted in tilbehør

grøn sovs, dip eller puré

ærtepuré.1

Ærtepureen er lavet med nye friske ærter, men man kan godt bruge frosne ærter i vintersæsonen.

Pureen er lækker som tilbehør til fx frikadeller, men den er også fin som dip til grøntsagsstave eller lavashbrød.

Hvis pureen fortyndes med lidt grøntsagsbouillon eller vand kan den anvendes som salatdressing til “tunge” salater som korn– eller bønnesalater.

 

estragon giver smag til pureen

estragon

 

ærtepuré

25 g cashewnødder

1 spsk hakket skalotteløg

100 g bælgede ærter

1 spsk hakket estragon

4-5 spsk olivenolie

1 spsk chiliolie eller et nip tørrede chiliflager

1 økologisk citron

evt. lidt grøntsagsbouillon

 

Mal nødderne i blenderen. Tilsæt løg og ærter og purér til massen er ensartet.

Tilsæt estragon, olie og evt. chiliolie eller -flager. Smag til med salt, peber, citronsaft, chili og lidt reven citronskal.

Hvis du ønsker pureen tyndere, så rør lidt bouillon eller vand i.

ærtepuré.2

 

Print Friendly
It's only fair to share...Share on FacebookShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestTweet about this on TwitterEmail this to someone
Share

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *